News

Homeowner is told to remove half of his 30ft wide wooden decking after six-year planning battle over one complaint which described it as an ‘environmental eyesore’


  • Are YOU involved in a bizarre planning row? Email alesia.fiddler@mailonline.co.uk 

A homeowner has been told to remove half of his wooden decking after he received one objection against it. 

Leon Yemm built the 30ft wide platform in 2018 outside of his flat in Trevethin, southeast Wales.

Since building the super-sized decking, Mr Yemm has been in a row over whether he can keep the structure and has now been told he has to pull down half of it along with his pergola, posts and beams. 

Despite Torfaen council receiving four comments in support of Mr Yemm’s application, one confidential objection described it as an ‘environmental eyesore’.

Are YOU involved in a bizarre planning row? Email alesia.fiddler@mailonline.co.uk 

Leon Yemm built the 30ft wide platform in 2018 outside of his flat in Trevethin, southeast Wales

Leon Yemm built the 30ft wide platform in 2018 outside of his flat in Trevethin, southeast Wales

The decking is more than seven metres long and nine metres wide is almost the size as half a tennis court at Wimbledon.

It will be reduced to 3.8m outwards and 9.7m wide, which is most of the width of the property.

The structure will be enclosed with ranch-style fencing and access will remain from a small gate on the side. 

Mr Yemm claimed to have spoken with his neighbours and said ‘everyone’ backed keeping the decking. Some were even willing to make ‘written declarations’ of their support if required.

However, council officials revealed one objection was received.

It also said there was ‘nothing similar in Trevethin’ and it was ‘morally wrong’ to apply for planning permission post development.

Despite Torfaen council receiving four comments in support of Mr Yemm's application, one confidential objection described it as an 'environmental eyesore'

Despite Torfaen council receiving four comments in support of Mr Yemm’s application, one confidential objection described it as an ‘environmental eyesore’

Planning officer Gemma Evans said: ‘The impact on the character and appearance of the area and neighbours must be considered along with any biodiversity enhancements.’

But she said the removal of the pergola and the reduction in size meant it wouldn’t appear ‘unduly prominent’.

A condition will require a woodstone nest bird box is installed in the back garden to meet ‘biodiversity requirements’.

Are YOU involved in a bizarre planning row? Email alesia.fiddler@mailonline.co.uk



Source link

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button